dinsdag 15 september 2009

Underworld werkt met Brian Eno, niet happig op maken nieuw album

Underworld heeft de afgelopen weken wat tijd in de studio doorgebracht met Brian Eno. De Engelse electrogroep zal deze nummers niet in album vorm gaan uitbrengen though, dit hebben ze dan ook al niet meer gedaan sinds The Oblivion Bells twee jaar geleden. De band verklaart niet vast te willen zitten aan een album, want dit brengt met zich mee dat je het moet opnemen, uit moet brengen, ermee gaan touren, etc. En die routine willen ze niet, en wie wil er nou wel vastzitten in een routine? Zelfs Vadertje Tijd begon het op een gegeven moment te vermoeien, telkens op hetzelfde moment op dezelfde plaats de zon op laten komen en onder laten gaan (en dat te bedenken dat hij dyscalculie heeft, een amazing performance van de man met de baard).

Hij wilde, in plaats van dom zijn taak uitvoeren, creatiever te werk gaan. Zo verschoof hij niet alleen tijdszones (de jetlag die iedereen had bij het gewoon opstaan uit het eigen, vertrouwde bed zorgde voor de 1919 beurskrach volgens sommigen), hij verschoof ook hele tijdsperiodes. Dit verliep goed, en Vadertje Tijd was erg in zijn nopjes met zijn gecreëerde wereld, totdat hij iets terugschoof en dit tot verzet leidde van een klein snertventje die het zo goed naar zijn zin had in de toekomst dat hij terugwilde. Nu kende hij toevallig een rare professor met een tijdreis Delorean, en de chaos dat het mannetje aanrichtte werd zo groot dat het Vadertje Tijd erg veel moeite kostte het te rectificeren. Zoveel moeite zelfs dat hij vervolgens maar weer is teruggegaan naar het gewoon uitvoeren van zijn taken zonder eigen inbreng. Oftewel, hij is weer terug in de routine, elke dag, arme Vadertje tijd.


Dit wil Underworld dus niet. De band vindt het een ouderwets concept, het album, en vindt het leuker nieuwe tracks te maken en deze uit te brengen. "There's more energy in making tracks, and putting tracks out, and then reacting to that, and then moving on to the next track. There seems to us a feeling of how we used to put 12-inch singles out." Maar je kan dus in ieder geval nieuw materiaal verwachten, al komt het alleen maar langs in de DJ sets die ze spelen.

Geen opmerkingen: