dinsdag 8 september 2009

Steve Beckett van Warp vertelt in interview met Self-Titled Mag over nieuwe !!!, Aphex Twin

Ter ere van het twintig jarig bestaan van Warp gaf Steve Beckett, oprichter en nog immer de leidende man bij het label, een uitgebreid interview met Brooklyn’s Self-Titled Mag over een legertje bands op het label, of vroeger op het label. En daar komen wat leuke tidbits uit. Zo is de band !!! halverwege met het opnemen van een nieuw album. Dit gebeurt met Eric Broucek in Brooklyn. Ook Boards of Canada is dichter bij een nieuw album, hoewel Beckett er wel bij voegt dat “their concept of time is different than most people”. Wel zijn de mannen constant in contact met Beckett, maar het zijn perfectionisten, en daardoor duurt het zo lang.

Datzelfde kan niet worden gezegd van Richard D. James, oftewel Aphex Twin. De man, al sinds 1994 bij het Warp label, belt wel een keer naar Beckett over dat een nieuw album klaar is, en dat is ook het moment dat Beckett erachter komt. Ik hou daar wel van, pas ergens mee komen als het al af is, dan kan er ten minste wat mis gaan zonder dat mensen aan je kop gaan zeuren waar het blijft. Von Riebentraub vond dat ook, dat je er gewoon plots moet staan en niet iets aankondigen en dan de weg der geleidelijkheid lopen. Dit zei hij ook tegen Hitler, die zo ingenomen was met dit concept dat hij in Blitzkrieg richting Frankrijk stormde. En dat werkte voorbeeldig! Die Von Riebentraub ook, met die geweldige ideeën. Echter, Von Riebentraub kwam een keer de douche uit, en daar stond Hitler! Plots! Hij wil op de bank gaan zitten voor een rustige avond TV, en poef, hij zit naast Hitler. Hij komt bij de kapper, en daar komt Hitler opeens binnenstormen. En dat is niet zo irritant an sich – een kapper is publiekelijk toegangbaar natuurlijk – maar als Fuhrer zijnde mag hij dan ook nog eens voor. En Von Riebentraub keek al tijden erg uit naar een zijwaartse scheiding met wat langer haar aan de rechterkant, maar toen zag hij dat Hitler dit kapsel ook nam, en hij was ontroostbaar. Hij wilde natuurlijk niet een na-aper zijn. De denktijd voor een ander kapsel was zo kort dat hij uiteindelijk in the spur of the moment koos voor een pony en een matje. Hij werd uit de bordesfoto gehouden.

Von Riebentraub had het toen zo gehad met de plotselinge verschijningen van de Duitse leider dat hij, de volgende keer toen hij de Fuhrer sprak, slinks een andere tactiek in de conversatie voerde. Plots met dingen komen was uit, en hét ding van deze tijd was geleidelijk en met beleid iets doen. Hitler, met nog in zijn hoofd het succes van Von Riebentraub’s vorige idee, bracht het meteen in werking bij zijn poging de Soviet-Unie te veroveren. Sindsdien is Von Riebentraub’s verblijfplaats onbekend. Die van Aphex Twin niet, en het album, volgens Beckett, lijkt eraan te komen. Beckett was tevens lovend over Pulp, de band van Jarvis Cocker voor wie ze speciaal Gift Recordings hadden opgezet zodat Pulp uit hun niet werkende deal met Fire Records kon komen. Daarna werd het ook meteen opgeheven want Gift had geen functie meer toen Pulp bij Island Records tekende.

Geen opmerkingen: