donderdag 11 maart 2010

Clip Gorillaz met Bruce Willis breekt record

De clip van ‘Stylo’ heeft een record behaald. In de eerste 24 uur is de clip 900.000 maal bekeken op YouTube, en daarmee streeft het clips van U2 en Weezer voorbij. De clip features Bruce Willis, he of Die Hard en Sixth Sense fame, in een hunt voor drie aapjes. De muziek features naast de standaard Gorillaz ook Mos Def en Bobby Womack.

Apen en Bruce Willis blijken een succesvolle combinatie, kijk maar naar de Terry Gilliam film Twelve Monkeys die met Bruce Willis werd genomineerd voor twee Oscars. Gilliam onder andere bekend voor zijn visuele en weirde films en fantasieën, no wonder dat hij een Monty Python is geweest dan. En eentje die houdt van bestaande werken een compleet andere context te geven. Wat te denken van The Brothers Grimm (gebaseerd op het werk van de gebroeders Grimm), Brazil (an obvious nod to Orwell’s 1984), Jabberwocky (origineel werk onderdeel van Alice in Wonderland), en zijn aankomende film heet The Man Who Killed Don Quixote, uiteraard met Cervantes’ werk als onderdeel.

Misschien zult u zeggen, hey, Fear and Loathing Las Vegas was toch ook gebaseerd op een boek van Hunter S. Thompson? En dat klopt, maar voor zover ik weet is dat ook echt een verfilming van het boek, terwijl de andere films een alom bekend concept nemen en het in een andere context plaatst, wat ik persoonlijk more of an achievement vind, ongeacht of die films beter zijn dan bijvoorbeeld Fear and Loathing…

Geen opmerkingen: