zondag 14 maart 2010

Sinden zet label op, album in juni/juli

Sinden heeft een nieuw label opgezet. Het label heet Grizzly, maar niet naar de beer, maar naar de regenboog die over Cornwall hing in 1973 die grappig genoeg de vorm had van een beer. Dus eigenlijk, ehrm, toch half naar de beer, ja, maar vraag het en iedereen zal het ontkennen.

Het label zal zich niet richten op één bepaalde muzieksoort zo geeft Sinden aan, maar nieuwe muziek fascineert hem gewoon en hij zal zich laten leiden door zijn gevarieerde DJ sets. Denk echter aan bass en African house. Het is niet het eerste avontuur in label ownership, want Sinden gaf ook leiding aan Counterfeet samen met Switch. Hij geeft in een interview met Fact aan dat Counterfeet vrij los werd geleid, en dat hij dit strakker zal doen bij zijn nieuwe label. Belangrijk hierbij is een goede infrastructuur. De eerste release is een samenwerking van Sinden met SBTRKT, die in dat project zoveel klinkers heeft gelegd dat hij alleen nog maar medeklinkers overheeft.

Sinden heeft het er maar druk mee, want er komt ook een Count and Sinden album aan. Dit album is af en zal rond juni of juli uitgebracht worden door Domino. Ook zal hij later in het jaar wat solo stuff releasen.

Geen opmerkingen: