woensdag 24 maart 2010

Wolf Parade heeft 80 minuten aan nieuw materiaal

Na twee weken van non-stop recording heeft de band Wolf Parade voor tachtig minuten aan nieuwe nummers. Dat meldt Dan Boeckner, he from Handsome Furs, tegenover Paste. De band is zo verzot op al deze nummers – vijftien in totaal – dat Wolf Parade er nu over nadenkt om een dubbelalbum uit te brengen. Als het geen dubbelalbum wordt, dan waarschijnlijk een album en een EP, zodat er geen materiaal verloren gaat.

Het zou eigenlijk leuk zijn als de band nu 80 minuten aan filmmateriaal schoot en zo een soort van feature length stomme film zou maken met louter soundtrack. Net als ze doen met de stille Joan of Arc film, daar een nieuwe soundtrack onder leggen en dan opnieuw vertonen, alleen dan dus omgekeerd, en hedendaags. Mochten ze geen onderwerp weten dan stel ik voor het dilemma van een jongetje te kiezen die een olifant in de tuin heeft en nu twijfelt of hij van de glijbaan afmoet of de slurf van de olifant toch leuker zou zijn. En dan dat het dilemma niet louter uitgebeeld wordt door facial expressions maar ook gedeeltelijk door Russisch ballet.

Het is overigens het eerste album zonder Hadji Bakara. De original member van de band heeft ervoor gekozen om een PhD na te jagen. Boeckner zal nu ook veel op de keyboard spelen, wat volgens Boeckner leidt tot een soort van Depeche Mode vibe. Het album staat voorlopig op 29 juni en zal worden uitgebracht via Sub Pop. Om alvast een voorproefje te nemen, de band zal op 22 mei in Tivoli spelen.

Geen opmerkingen: