zaterdag 6 maart 2010

The National geeft vijfde album een naam

De band The National heeft zijn aankomende vijfde album een naam gegeven. Deze zal High Violet gaan heten, maar eigenlijk is dat dubbelop, want violet is altijd hoog. Tenzij het laag is, maar dan komt het naast mauve te staan en krijgen ze ruzie want mauve wil niet naast iets staan met een donkerdere tint. Helemaal vervelend wordt het als jade zich ermee gaat bemoeien en erbij komt staan, want dan is voor violet en mauve het gras ook nog eens groener bij de buurman, en dat wil niemand. Kwade tongen beweren ook dat de beruchte meubelwinkel brand in 1996 door zo’n ruzie is veroorzaakt (Ik bedoel, vind je het gek, met al die linten met daarop al die verschillende kleuren. Iedereen weet toch dat als je verschillende tinten bij elkaar zet je dan ruzie krijgt…), hoewel anderen beweren dat deze brand kwam door problemen met bedrading. Maar dat is absurd, want draden zijn een veel homogenere groep, en als die al dat soort ruzies zouden krijgen dan is het einde zoek.

Het album zal op 11 mei uitkomen, hoewel in Duitsland het op de 6de zal gebeuren. Op het moment weet ik niet of dat ook voor Nederland opgaat. Het album zal voorafgegaan worden door een single, maar de precieze datum en over welk nummer het gaat is nog niet bekend.

2 opmerkingen:

Linda zei

Ik dacht dat de titel refereerde aan een vorm van ultraviolet met een inferioriteitsgevoel.

Stef zei

XD Ik zeg, dat is een mogelijkheid. Inferioriteitsgevoel loopt sowieso wel door het oeuvre van The National (Zie 'Anna Freud' voor een geweldig voorbeeld hiervan "Don't come back without the crown / ... / I always knew you would let us down" of, van een ander nummer "And they're gonna be true happy genious heroes, and I'm gonna miss them so much", etc)