vrijdag 12 maart 2010

The National maakt steeds meer details bekend over het nieuwe album

De Amerikaanse band The National maakt langzaam maar zeker steeds meer details bekend over het nieuwe album dat High Violet zal gaan heten en in mei zal gaan uitkomen. Zo is er een nieuw nummer gedebuteerd en heeft de band de cover art bekend gemaakt (see pic). Not only that, ook enkele titels zijn bekend gemaakt dankzij foto’s op de officiële site van het nieuwe album. De band hield op een whitebord de progressie van de nummers bij.

Eén van de nummers zal ‘Anyone’s Ghost’ gaan heten, en dat is ook een bekende uitspraak van Lady Windbow. Zij woont in een kasteel, en een Amerikaanse neef bleef bij haar logeren. Maar toen de jongeman daar was ging het licht aan en uit, borden zweefden, en thee schonk zichzelf in, en -- wat meer -- bood het aan je aan zonder te vragen hoeveel suiker je erin wilde! De jongeman, na de initiële schrik, dacht, het maakt niet uit, want spoken zijn te bestrijden, zolang je maar weet wie het is, en dan kan je met die informatie het spook laten stoppen met spoken. Dus hij vroeg aan zijn tante, tante, van wie is het spook, want dan kan ik hem laten stoppen met spoken. De tante zei ongeïnteresseerd, zoals alleen een echte Lady dat kan, “Oh, it is anyone’s ghost”, en ze liep de kamer uit.

De jongen kreeg het vervolgens te kwaad, en na een nacht piekeren dacht hij, de enige manier om het spook te laten stoppen met spoken is door erachter te komen wie het is, dat weet ik niet, maar als ik zelf een geest ben dan zal ik ‘m ontmoeten, en dus deed hij dat. Als geest ontmoette hij het spook, hij kwam erachter wie het was en waarom het spookte, hij loste het op, en na een paar uur intensieve councelling had hij het spook zover dat hij zou stoppen. Het was een tranig afscheid, maar na de nodige schouderklopjes en hugs verliet het spook het kasteel, en toen dacht de neef, he, eindelijk rust, maar toen hij naar zijn lichaam ging, nog steeds aan de kroonluchter hangend, merkte hij dat het lichaam niet meer functioneerde. Hij porde het, hij probeerde het weer te bezitten, maar niets wilde lukken. Uit frustratie maakte hij een kop thee, zag zijn tante, bood het aan in zijn woede de suiker vergetend, en zijn tante zei, ah, een dag zoals gewoonlijk, en ze nam de zwevende thee zoals elke ochtend aan en ging rustig zitten.

Andere titels die mogelijk op het album zullen verschijnen zijn al vertoonde nummers als ‘Blood Buzz Ohio’, ‘Vanderlylle Cry Baby’, en ‘Runaway’, maar op het whitebord stonden ook nummers als ‘Trouble’, ‘You + Your Sister’, ‘Afraid of Everyone’, ‘Sorrow’, ‘Little Faith’, en ‘L.A. Cathedral’. Het nummer dat het album zal openen heet ‘Terrible Love’ en werd gespeeld op de Late Night Show van Fallon.

Geen opmerkingen: