donderdag 4 juni 2009

De Dessner broertjes komen na Dark Was The Night met een multimedia stuk

Waar meestal de frontman het bekendste is zijn er ook bands waar de muzikanten flink van zich laten spreken. Zo maakte bijvoorbeeld Carlos D van Interpol een korte film, en kwamen de Dessner broertjes uit The National met het compilatiealbum Dark Was The Night. Die twee zijn nog niet uitgeraasd, want in samenwerking met kunstenaar Matthew Ritchie zullen ze een multimedia stuk opvoeren in de Brooklyn Academy of Music. Dit stuk zal The Long Count heten, en zal ook bijdragen kennen van Matt Berninger (The National), Kim en Kelley Deal (The Breeders), en Shara Worden (My Brightest Diamond).

So what’s it about? In ieder geval zal het niet de epische battle kennen tussen Cambuur en Roda JC, noch veertien cavia’s. Maar wel een Mayaanse mythe en de 1976 World Series. Ik verwacht veel tomaten, of in ieder geval de gehele selectie van de Yankees toentertijd, want die werden weggevaagd in die Series door de Cincinatti Reds vier wedstrijden tegen nul. Volgens mij doen ze het stiekem gewoon om te pesten, aangezien de Dessner broertjes van origine uit Cincinatti komen.

De broertjes Dessner zullen muziek spelen met een twaalf koppig concert, en er zal dus gezongen geworden door de eerder genoemden hierboven. Deze muziek zal een animatiefilm bijstaan gemaakt van tekeningen door Matthew Ritchie. Deze animatiefilm zal gespeeld worden in een decor van standbeelden, eveneens gemaakt door Ritchie. Uiteraard zal je in New York moeten zijn voor dit festijn, en nog op specifieke data ook! Alsof ze het voor de rest van de wereld al niet moeilijk genoeg maken… Het zal opgevoerd worden op 28, 30, en 31 oktober.

Geen opmerkingen: