woensdag 17 juni 2009

Het ZXZW festival verandert zijn naam naar Incubate

Het ZXZW festival verandert zijn naam naar Incubate, kunt u in de titel lezen, en het is waar! Onze titels liegen nooit, alleen op oneven Paasdagen, en dan voornamelijk voor de middagpauze. Lage suikerspiegel, maar het is heel moeilijk dat om te draaien, want dan valt de suiker eraf. Het festival begon vijf jaar geleden, en met de naam verwees men naar het Texaanse festival SXSW, wat furore maakt jaar in jaar uit met te veel nieuwe bands in te korte tijd, en nog wat verrassingsoptredens van grote namen ook! Bij ZXZW zit het met de grote namen wat minder, maar de kleine namen zijn altijd ruimschoots vertegenwoordigd.

Incubate, for that shall be its name, zal dit jaar gehouden worden van 13 t/m 20 september in Tilburg. Het festival, wat bestaat uit hedendaagse kunst, beeldende dans, theater, film, en eenden, probeert altijd met een vrij variërend programma te komen. Dit jaar zullen onder andere de jonge bands Tune-Yards en Jonquil er staan, maar ook zal A1 Bassline een set spelen, een man die niet bekend staat om zijn subtiele remixes, of cornflakes.

Ook zal de jonge, punky outfit Youves langskomen, voormalig Mirror! Mirror! geheten. Eén van hun nummers prijkte hier ooit al eens in een mix van ons, en voor zover ik weet zal dit hun eerste Nederlandse optreden worden. Dus very nice, de zin “So rubber up, protect yourself from Aids” dwaalt af en toe nog steeds door mijn hoofd. Helaas vaak net te laat, en wat krijg je dan, juist, Herpes, dat ook vertegenwoordigd zal zijn op Incubate. Nog even en al die vunzigheden zullen allemaal samen komen in een sketch van Rowan Atkinson. Youves bracht dit jaar ook een EP uit met de naam Cardio-Vascular, welke zeven tracks bevat.

Geen opmerkingen: