donderdag 18 juni 2009

Nieuwe tracks uit de week van 07 t/m 17 juni

De nummers van de week column bestaat uit een willekeurige greep van nieuwe nummers die mijn oren hebben gevonden. Bijvoorbeeld nieuwe nummers live gespeeld, remixes, nieuwe singles, of willekeurige tracks van nieuwe of aankomende albums. Dit laatste wordt dan bepaald via de shuffle knop, dus compleet random. Is het representatief? Niet altijd, indicatief misschien al iets meer. Een snel, willekeurig kijkje in wat nieuw is of wat er aankomt.

Via de hypem links kan je de nummers meteen beluisteren. Soms werkt de grote play knop echter niet, maar probeer dan de play knop rechtsonder. Die werkt als het goed is sowieso! De techniek staat voor niets!

Track van de week!
Desire – Oxygene
Argh, ik wist ook wel dat ik de blogs van voormalig Stylus schrijvers beter moest volgen, want dit nummer stond op Rocktimists blijkbaar al enkele weken terug. Maar nu met het lekken van de Desire seven track hoorde ik het pas. En wow, als de huidige trend dreamgaze en nu-disco is, dan is dit dreamgaze in het kwadraat. Wegdromen en slow dancing terwijl Johnny Jewel de sferische muziek verzorgd waar Megan Louise in het Frans overheen zingt, iets over de Seychellen (who knows, mijn Frans is abominabel). Acht minuten lang wegdromen bij deze nieuwe band uit de Italians Do It Better stal. We hebben het hier al enkele malen gehad over tracks van deze band, en wij zijn met haast elk nummer nog in ons nopjes (Nopjes! Ghi.) geweest. Toegeven, als dit je niet ligt dan kan dit een zeer saaie acht minuten zijn, maar de betovering werkt op mij, en hopelijk ook op u! U moet gewoon geloven dat u het kunt. Toe maar.
http://hypem.com/search/desire%20oxygene/1/

Flashguns - I Don’t Not Love You
Rammelpop uit Engeland zoals alleen de Engelsen kunnen maken. En, eigenlijk, zoals teveel Engelsen het maken. Rammelende gitaartjes in een zeer pop universum, met daarover een zanger die misschien net wel of net niet kan zingen, en in ieder geval meer uitkraamt dan dat hij daadwerkelijk zingt. Daar komt ook nog de nodige samenzang bij, en je hebt weer een generiek indie pop nummertje van een generiek bandje. Gelukkig komen er ook wel redelijk goede bandjes met een eigen geluid uit dit genre gesprongen, dit nummer daarentegen zal niet de springplank zijn voor Flashguns. Om nog maar te zwijgen over dat acht van de eerste tien woorden “up” en “down” zijn, en dat we het voor de verandering maar weer eens hebben over “find somebody that loves you” en “follow your heart”. Gelukkig is creativiteit niet in gevaar…
http://hypem.com/track/841882/Flashguns+-+I+Dont+Not+Love+You

White Lies- Nothing To Give (M83 remix)
Het begint atmosferisch, courtesy of M83 uit Frankrijk, maar nou juist tegenover dat understated atmosferische klinkt de stem van White Lies zanger Harry McVeigh geforceerd. Wat natuurlijk op het conto geschreven moet worden van M83, want als remix moet je natuurlijk wel iets maken wat bij de stem past. De continue echo is dan wel weer een nifty trucje, en de synth toevoeging iets voor de helft is ook cool enough. Dat hakken van de woorden is dan weer minder geslaagd, maar het trippy einde is dan weer wel cool. En zo probeert M83 veel toe te passen, maar slaagt maar de helft, waardoor de remix als geheel niet zeer geweldig luisterbaar is. Daarbij is het nummer an sich nog steeds vrij fake, en daar verandert de remix ook niets meer aan.
http://hypem.com/track/838112/White+Lies+-+Nothing+To+Give+M83+Remix

Vivian Girls- Death
Ze zien er schattig uit hoor, die meisjes die op oogopslag nog geen twintig zijn. Ze maken een beetje nu-gaze, en het heeft wel iets weg van Crystal Stilts, alleen dan met lieflijke samenzang. De titel van het nummer is natuurlijk afgrijselijk banaal (ik bedoel, dit hebben we nu toch wel gehad, nietwaar?), maar het nummer is verrassend disarming. Het herhaaldelijke “I wanna stay alive” is meer lieflijk dan dat het met veel bombast en donkerheid gebracht wordt. Helaas slaat het daardoor misschien ook een beetje door naar de lichtgewicht kant, en zeker met dit onderwerp wat nu eenmaal zo vaak is behandeld geeft het te weinig extra’s om de track echt de hoogte in te stuwen.
http://hypem.com/track/838659/Vivian+Girls+-+Death

Magic Wands – Warrior (The XX remix)
Ik heb enigszins het gevoel hier dat mijn stereo niet goed staat afgesteld. Want Magic Wands lijkt enigszins te verdrinken door de mega drums en de sprankeling van distortion die in dit nummer zitten. Hierdoor wordt het een soort van mengelmoes waardoor de vibe niet meer doorkomt. Pas op de momenten dat ze meer minimalistisch bezig zijn begint het beter te klinken, en dan komt ook de sfeer naar bovendrijven, die ook echt in het oeuvre van The XX past eigenlijk, die op London Calling nog een aardig optreden weggaven. Helaas is het te muddled, en lijkt de productie gewoon erg slordig. Beetje jammer, als de track meer opgeschoond was had het meer potentie gehad.
http://hypem.com/search/magic%20wands%20the%20xx/1/

Miike Snow – Animal (Fake Blood remix)
Fake Blood is altijd wel goed om mensen de clubvloer op te krijgen, en ‘Animal’ van Miike Snow is een heerlijke summer jam (in de band zit de producer van ‘Womanizer’, you know?). Het zomerse gaat er enigszins uit en maakt plaats voor een vrij onsubtiele club jam, inclusief drums to get down to. Af en toe krijgt het nummer zelf de ruimte, waarna vervolgens Fake Blood’s jungle drums het weer overnemen. Het zomerse en de club vibe van de drums mixen nog vrij aardig, en de track an sich is al heerlijk genoeg, en dit zorgt er wel voor dat ook iedereen niet indie (of zooooooo Britney fanaat dat zelfs de producer in hun ogen niets slechts meer kan doen) ook de dansvloer onveilig kan maken.
http://hypem.com/search/miike%20snow%20fake%20blood/1/

Geen opmerkingen: