donderdag 25 juni 2009

Weinig enerverende namen bij nieuwe bands Lowlands

Nadat Lowlands eerder deze maand een aantal namen voor de X-Ray bekend maakte is het festival er niet in geslaagd dit een goede opvolging te geven. We hadden op z’n minst een jongetje verwacht die de plek op de troon kon overnemen bij het eventueel overlijden van de tweede in lijn, maar het is eigenlijk niet eens een meisje geworden. Een aantal Nederlandse namen werden bekend, namen die iedereen al een keer gezien heeft kunnen hebben mocht het hoofd er naar staan, en een paar weinig imposante buitenlandse namen. Hoewel dit zal worden tegengesproken door Vampire Weekend fans, maar ik ben zelf meer een week mens, en ik bezit dat zevende zintuig van de vampier niet om magisch te weten vanuit zijn kist wanneer de zon nou precies is ondergegaan.

Naast Vampire Weekend werden ook Metric en Paolo Nutini bekend gemaakt. Verdere namen zijn Aux Raus, Roosbeef, Drive Like Maria, Kyteman’s Hiphop Orkest, Kabale und Liebe, The Sedan Vault, en Spinnerette. Gelukkig heeft Drive Like Maria niet al 12 Nederlandse tour data op het programma staan, Kyteman’s Hiphop Orkest niet al 15, en Roosbeef niet al 19. Dit zou niet zo erg zijn als Lowlands niet al De Staat had (iets van 18x), Elle Bandita (16x), Moke (27x), The Madd (16x), Zwart Licht (19x), en zelfs enkele buitenlandse bands hebben al zat tourdata hier in Nederland staan met The Tallest Man On Earth vijf keer, White Lies vier keer, en eerder dit jaar stond bijvoorbeeld The Maccabees er al meerdere keren.

Wat ik probeer te zeggen is, groen gras is beter dan geel gras, al is het alleen maar omdat het zo vaker klopt met schilderijen.

Geen opmerkingen: