woensdag 3 juni 2009

Los Campesinos! verliest lid

Los Campesinos!, de band die vorig jaar hun debuutalbum en een tien nummers tellend mini-album uitbracht, zal na de komende Amerikaanse tour verder gaan zonder Aleks. Zij werkt nog wel mee op het dit jaar uitkomende tweede album, dat op het moment in Amerika wordt opgenomen met producer John Goodmanson. Goodmanson werkte ook al met de band samen bij het mini-album. Aleks, mocht je twijfelen (want blijkbaar had Groot-Brittannië in die tijd een baby boom waar, na een moeilijke middelbare schooltijd, iedereen zich bij Los Campesinos! aansloot), is eigenlijk de vrouwelijke vocalist.

Aleks was altijd van plan om haar studie te herpakken. Na drie drukke jaren zal zij dit dus ook doen. Altijd een dilemma natuurlijk als de band waarin je zit opeens zo groot wordt dat je echt over heel de wereld kan touren en je een graag geziene gast bent. Dan sta je opeens voor de keuze. Hartbrekend is dat, ik moest ooit kiezen tussen verder studeren of een full-time mime worden bij het lokale theater van Zandvliet. Dagen heb ik erover na moeten denken, om uiteindelijk tot de conclusie te komen beide te laten vallen om als ballast op luchtballontochten mee te gaan.

De band heeft al een vervanger klaar staan, en zij schrijven dat dit een goede vriend van de band is en dat hij/zij dus goed in de groep zal passen.

Geen opmerkingen: