zaterdag 29 augustus 2009

Album Charlotte Gainsbourg en Beck in januari uit

Het samenwerkingsverband tussen Charlotte Gainsbourg (she of the Science of Sleep van Michel Gondry, he of Eternal Sunshine of the Spotless Mind) en Beck zal in januari van volgend jaar zijn vruchten afwerpen. Dan zal het album IRM uitkomen. Dit zal via het label Because gaan. Dat label’s motto is, zoals de naam al doet vermoeden, dat er altijd een reden moet zijn om een album uit te brengen voordat het album daadwerkelijk wordt uitgebracht. De reden in dit geval was de overtreding van het vierde amendement door Lilly Lipschultz, die haar man verdacht van vreemdgaan. Zij had hier echter geen gerede verdenking toe, en dus was ze in overtreding van het vierde amendement, wat verplicht dat er een reden tot verdenking moet zijn.

Uiteindelijk werd ze daar niet voor veroordeeld, wel op de moord van haar man en diens minnares toen ze deze in haar bed vond op de tiende dag dat ze zich in de kast had verstopt. Haar man pleegde nog aan te geven dat hij dacht dat zij hem had verlaten tien dagen geleden en dit gewoon een succesvolle eerste date was, maar de vrouw – blind van de honger – verwierp het na nauwelijks een gedachte.

Beck’s aandeel in het album is aanzienlijk. Niet alleen was hij mede schrijver van de teksten, tevens produceerde hij het album en heeft hij het gemixt. Alsof dat nog niet genoeg was schreef hij alle muziek dat op het album staat. Maar gelukkig zet Gainsbourg dan weer goede thee, dat dan weer wel.

Geen opmerkingen: