zaterdag 1 augustus 2009

Albums artiesten afgelopen London Calling lekken

Het festival London Calling, wat twee keer in het jaar wordt gehouden, is eigenlijk grotendeels een showcase voor nieuwe bands. Dus het is niet verwonderlijk dat er twee debuutalbums zijn gelekt van artiesten die op de vorige editie stonden. En twee tegengestelde debuutalbums at that. Maar zoals iedereen weet trekken tegenovergestelde dingen elkaar aan. Het is dus geen wonder dat een horizontale streep een verticale streep aantrekt en dat ze samen een plus vormen (think about it…).

De melancholische minimalisten van The XX zullen hun debuutalbum uitbrengen op 17 augustus, maar deze is dus recentelijk gelekt. Met terughoudendheid creĆ«ren ze sferische nummers waarop je kan wegdromen, en ze lieten een goede indruk achter op het festival in de kleine zaal. In de grote zaal was het Frankmusik die mij verraste met zijn krachtige stem en de live versies die meer leken op de remixes dan op de vroege “normale” versies die ik had gehoord. Zijn album Complete Me zal volgende week verschijnen, dus lang hoef je op de originele versie niet te wachten.


Een editie eerder stond op London Calling de nieuwe band van Edward Eke, The Pan I Am, en een aantal jaar terug stond zijn vorige band er, Larrikin Love. Een interview met hem, van origine voor East Village Boys, zal volgende week op deze site verschijnen.

Geen opmerkingen: