zaterdag 8 augustus 2009

Dingen die opvielen in de week van 01 t/m 07 aug

Een random greep uit het (muziek) nieuws van een random week. Nou ja, niet zo random, want we pakken altijd de week die net geweest is. Een week waarin iedereen langzaam gesmolten is door de overweldigende hitte die zich meester maakte over ons koude kikkerlandje. Het is als een ijsbeer in de Sahara plaatsen, na de initiële opluchting van verandering kom je er achter dat je niet gemaakt bent voor weer waarin je na elke stap zweet, vocht verliest, weer moet drinken, weer vocht verliest, weer moet drinken, en na 4 liters gedronken te hebben je jezelf begint af te vragen waarom je nog niet naar het toilet bent geweest. Dus ga ja naar de dokter, die heeft net iemand met Mexicaanse griep in de wachtkamer zitten, je wordt ziek, je blijft in bed maar het is te heet binnen in bed, en dan ga je dood. Tragisch.

Ehr… (of waarom ik had moeten opletten tijdens de biologieles): Een wespenplaag in Nederland. Overal wespen. Zouden die niet dood moeten zijn? Als in, strenge winter, veel sneeuw, extreme kou, en toch, in de zomer, overal wespen. Kan dit?

Of is de wesp een migreerinsect?

Ik denk eigenlijk dat de wesp door de winter bijna is uitgestorven, en dat vervolgens drie mannelijke wespen het gezag overnamen en alle vrouwtjes begonnen te impregneren ten behoeve van het voortbestaan van het wespendom.

En toen kwamen er ongewillige vrouwen die zich, ehr, wespinisten noemden en die niet wensten mee te werken aan het voortbestaan van het wespendom, en het behoudt van de eigen individu hoger in het vaandel stelden. Zij vonden dat zij baas waren waar precies al die angels in werden gestoken en vonden het denigrerend tegenover zij die geïmpregneerd werden.

De wespinisten gingen de boeken in om artikelen te schrijven over hun opinie van de dominantie/onderdanigheids structuur. Toen kwam de anonieme Heinrich von Wasp (toen anoniem, sindsdien is zijn naam gelekt en weten we nu dat het Psaw nov Hcirnieh was, hij had slim zijn naam omgedraaid, hoewel dit zo onnatuurlijk klonk dat hij al een verdacht individu was vanaf het begin) en die, in een fluisterstem (as you do), vertelde dat de drie impregnerende wespen informatie achter hielden, en dat er wel nog een kolonie wespen was en dat het ras niet met uitsterven bedreigd werd.

Een aantal wespinisten, de dappere Mollige Dina’s, gingen op onderzoek uit, en warempel, Heinrich had gelijk! Zij zagen een kolonie waar iedereen pais en vree leefde en waar niemand bij wet geïmpregneerd moest worden. Echter, toen zij terugkeerden om dit te vertellen was het al te laat, en iedereen was geïmpregneerd.

Dus er waren al genoeg wespen, vervolgens zijn al die nieuwe wespen geboren, en dus hebben we nu teveel wespen. Hoewel het best hilarisch is om van een afstand de wesp niet te zien maar men wel rare bewegingen ziet maken.


Overigens is het dier de wesp mij wel nog een nieuwe seven-up verschuldigd.

Geen opmerkingen: