dinsdag 18 augustus 2009

Them Crooked Vultures in Melkweg

Er wordt gefluisterd dat de band op Lowlands zal staan op de zaterdag, maar voor iedereen die het risico niet wil nemen is er nu ook een plaats waar ze zeker op zullen treden. In de Melkweg zal de supergroup bestaande uit Dave Grohl, Josh Homme, en John Paul Jones woensdag een concert geven. Dit betekent echter wel dat je dinsdag ook al bij de Melkweg aanwezig zal moeten zijn, want het is alleen daar dat je kaartjes kan halen, die 37.50 euro moeten kosten. Dit zal echter nog een probleem worden, want wij zijn geen rijtjesvolk. De laatste keer dat wij in de rij stonden was bij de geboorte van het oudste kind van Juliana, en dat mondde uiteindelijk uit in zoveel chaos en verwarring dat het koningskind per ongeluk werd omgeruild voor een meisje geheten Beatrix.

Het koningskind was zo gedesillusioneerd dat het verhuisde naar Basel, daar een staatsgreep probeerde te plegen, alleen zich op het laatste moment bedacht en de wijze woorden sprak: “Wie wil er nou koning zijn van Zwitserland?” Inziend dat het hem bij de staatsgreep alleen om macht ging legde hij zich op schrijfwerk, en men denkt dat een kort verhaal van hem inspiratie was voor het Pollock doek “Enchanted Forrest”, hoewel andere theorieën de inspiratie leggen bij het moleculair oplossen van vier vilten hoeden.

Overigens ben ik pertinent tegen dit soort onzinnige dingen als alleen kaartjes afhalen bij de Melkweg omdat je iedereen dupeert die niet in Amsterdam woont, wat ik enigszins een misplaatst superioriteitsgevoel vindt van wie dit soort belachelijk restrictieve dingen ook verzint. Zo haal je de mogelijkheid voor mensen weg om ergens naartoe te gaan wat algemeen goed is en wat een evenement moet zijn waar iedereen die wilt aan mee moet kunnen doen. Zo’n soort segregatie is absoluut nergens voor nodig. Hoewel er eigenlijk ook al een schifting plaatsvindt bij de prijs…

Geen opmerkingen: