vrijdag 28 augustus 2009

Nieuwe tracks uit de week van 20 t/m 26 aug

De nummers van de week column bestaat uit een willekeurige greep van nieuw nummers die mijn oren hebben gevonden. Bijvoorbeeld nieuwe nummers live gespeeld, remixes, nieuwe singles, of willekeurige tracks van nieuwe of aankomende albums. Dit laatste wordt bepaald via de shuffle knop, dus compleet random. Is het representatief? Niet altijd, indicatief al misschien iets meer. Een snel, willekeurig kijkje in wat nieuw is of wat er aankomt.

Via de hypem links kan je de nummers meteen beluisteren. Soms werkt de grote play knop niet, maar probeer dan de play knop rechtsonder. Die werkt als het goed is sowieso! De techniek staat voor niets!

Track of the week:
‘Your Protector’ van Fleet Foxes (Speedy Graffiti remix)

Het is niet de meest voor de hand liggende keus misschien, Fleet Foxes remixen, maar het heeft zo zijn voordelen. Zo heb je gewoon al prachtige harmonieuze vocalen waar mensen makkelijk bij mee kunnen zingen, en dat is altijd een aardig beginpunt. Het nadeel is dat het folky van Fleet Foxes te zeer in contrast Kan komen te staan met het dansbaar maken dat door de remix moet gebeuren. Maar deze remix van Speedy Graffiti slaagt er wonderwel in om bijna zeven minuten lang de twee te laten co-bestaan op een zeer aangename manier. Het is dansbaar, maar de beats zijn niet te ruw, en de sound heeft juist wat melancholisch wat past bij de stemmen. Het zorgt echter wel voor dansbaarheid, en zo heb je gedeeltes waar je lekker op de beat kan dansen en gedeeltes waar je fijn mee kan zingen eventjes om daarna weer op het beat searchen over te gaan. Zeer nette remix.
http://hypem.com/track/887813/Fleet+Foxes+-+Your+Protector+Speedy+Graffiti+remix+

‘True Stories’ van Datarock (Torskes Kortslutning 16 Bit Remix)
Hoe maak je van een nog geen drie minuten durend nummer een bijna zes minuten durend nummer? Nou ja, het nummer gewoon nooit op gang laten komen is één manier. Het nummer, van origine bestaande uit allemaal teksten van de band Talking Heads, kent hier geen vocalen, en gaat net een tikje langzamer en schiet nooit in een andere versnelling. Dat is waarschijnlijk ook het idee van deze remix, gezien de naam en mijn beperkte kennis van Scandinavische talen. Op zich is het een aardig idee en redelijk in elkaar gezet, maar het is meer een leukigheid en bezienswaardigheid dan dat ik er op repeat naar zou willen luisteren. Tegen het einde van het nummer heeft de langdradigheid ook wel zijn tol geëist.
http://hypem.com/track/887325/Datarock+-+True+Stories+Torskes+Kortslutning+16+bit+

‘The Best Revenge’ van Fischerspooner (Designer Drugs remix)
Vanaf de get go is het duidelijk dat het hier gewoon full throttle zal gaan, een no bearings bruuske electro remix van de Designer Drugs heren. Ik kan me herinneren dat ik hier vaker heb afgegeven over het weinig beschaafde van de remixes van Designer Drugs, maar de beukende electro is hier wel enigszins op zijn plaats. Met zijn relatief korte running time (4:35) it doesn’t outstay its welcome, met als gevolg dat deze remix niet zou misstaan in de DJ sets van de meer recht toe, recht aan uit je dak gaan parties. Van de dansvloer af, though, is het misschien toch net wat te ongenuanceerd.
http://hypem.com/track/890797/

‘Transparence’ van Asobi Seksu
In 2006 kwam de band met het redelijk ontvangen Citrus, en dit jaar werd het album Hush uitgebracht, waar ook dit nummer vandaan komt, hoewel blijkbaar net wat anders. De band uit NY maakt een soort van dreampop, en dat werkt op dit nummer alleraardigst, hoewel bij tijd en wijle het meer in de richting zit van “pop” dan van het “dream” gedeelte uit het genre. Hoewel dat laatste er altijd wel automatisch inzit door die zweverige stem. Maar het heeft wat onbeschaamde handklap momenten ingebouwd, en het einde heeft een flinke climax a la een bona fide pop band. Maar als enige pop trucjes en bombast je niet te zeer afleiden dan is het een aangename track die fijn is om op te hebben.
http://hypem.com/search/asobi%20seksu/1/

‘Die Slow’ van Health (Tobacco remix)
Blijkbaar waren ze superb op Lowlands, IKRS zal ze zien samen met Fuck Buttons in de Melkweg later dit jaar. Dit is de Tobacco remix van de track ‘Die Slow’. Ik vind de verschillende tempo’s en gedeeltes van het nummer zeer nice, en de remix voelt zeer natuurlijk aan. Ik denk niet dat iemand veel problemen ermee zou hebben gehad als dit de traditionele versie zou blijken te zijn, behalve misschien die hard Health fans of course. Het haalt de ruwere randjes uit de track, wat erg goed past bij de dromerige vocalen die van nature al in de track zitten. Het zorgt voor een zeer aangename luisterbeurt die voor de neutrale luisteraar misschien nog wel makkelijker in het oor ligt zonder integriteit in te boeken.
http://hypem.com/#/track/890609/HEALTH+-+Die+Slow+Tobacco+Remix+

‘Live In My Head’ van Zoot Woman
Na zes jaar is het nieuwe album van Zoot Woman nu uit, en ja we weten dat dit nummer vorig jaar als single werd uitgebracht, maar in verband met de album release toch even aandacht ervoor. Het is een poppy electro track die goed dansbaar is en fijn catchy. They strip it down rond drie kwart, om vervolgens via twee stadiums het weer op te bouwen naar het refrein waar iedereen op kan dansen. Zo’n afbouw om het vervolgens weer op te bouwen doet het altijd goed uiteraard, zeker als je zo’n structuur in een vier minuten durend nummer weet te verwerken. Zeer aangenaam nummer waar makkelijk op gedanst kan worden, en wat wil je nog meer vanuit dit genre?
http://hypem.com/#/track/892178/zoot+woman-live+in+my+head

Geen opmerkingen: