vrijdag 14 augustus 2009

Dingen die opvielen in de week van 08 t/m 14 aug

Een random greep uit het (muziek) nieuws van een random week. Nou ja, niet zo random, want we pakken altijd de week die net geweest is. Eentje die voorbij is gekropen, wat gunstig is, want in de NRC Next stond een artikel dat zegt dat de tijd sneller gaat als je ouder wordt, wat zoveel betekent als dat ik niet oud ben! Yay! Daarentegen, degene die de tijd controleert, Vadertje Tijd, is al heel oud, dus in principe zou dit beteken dat hoe ouder hij wordt, hoe sneller de tijd gaat. Dus niet alleen gaat tijd elk jaar twee keer zo snel (hij wordt ouder, jij wordt ouder), vergeleken met zijn kinderdagen leven wij bewust maar veel korter! Daarentegen, we worden ouder, maar dat is geen eerlijke trade-off, want ik wil liever mijn jaren in de twintig bewust lang meemaken dan dat die jaren voorbijschieten en ik er jaren in de tachtig voor terugkrijg….

Goh, dat ging snel (of yikes, dat ging snel): Miike Snow wordt gebruikt op Net 5 ter reclame van Gossip Girl. Wat zowel betekent dat mensen al de band volg, wat goed is, en dat het al gebruikt wordt voor series als Gossip Girl.


Ik… moet… slapen (of als je jouw week niet hebt): Pitchfork, hoge standaard, belangrijk, yadayadayada. Ten eerste, stop met het woord “dude” gebruiken. Dat staat nu echt niet meer voor hip taalgebruik. Sterker nog, het is meer een beetje slacker jaren negentig vibe.

Ten tweede, stop met een roddelblad zijn! Je hebt nieuws als eerste, je hebt goede recensisten, waarom ben je dan nog een roddelrubriek aan het maken? Nu ging het over de meltdown van Patrick Wolf in Duitsland, die aan het einde van de show, volgens Pitchfork, unleashes “a tirade against the "bitch" on the side of the stage who he believes has turned off his PA. He throws a mic, two mic stands, and a piano bench, and spits. The woman seems to duck all of it, including the spit.” De site gaat verder door af te sluiten met: “it’s pretty bad form to throw shit at a confused looking woman who may or may not actually speak English.”

Ten eerste, “may or may not actually speak English”, een beetje neerbuigend.

Ten tweede, Pitchfork geeft ons er een YouTube vid bij, en als daar één ding duidelijk van wordt is dat Wolf niet de dingen naar de vrouw gooit in beeld, die waarschijnlijk wel Engels spreekt, omdat het zijn violist is… Als Pitchfork nou gewoon zou doen waar het echt goed in is (wat zo is, ook al zijn we het er niet altijd mee eens, wij kijken zeer uit naar hun terugblik op de afgelopen tien jaar die binnenkort van start gaat, dat wordt massive!)

Volgens de familie bijeenkomst in de RAI vergroten gezinsvormen die afwijken van de natuurlijke familie (vader, moeder, kids) de kans op problemen aanzienlijk. Waarschijnlijk omdat zij er een probleem van maken...

Het is eigenlijk hetzelfde zeggen als “vliegen die in mijn kamer komen vergroten de kans op problemen aanzienlijk”, want iemand gaat dood, en ik weet hoe ik een krant moet oprollen.

Geen opmerkingen: