zaterdag 15 augustus 2009

Stop Making Sense van Talking Heads komt uit op Blu-Ray

Van de regisseur van Silence of the Lambs (“Hello Clarice”) komt een film uit over iemand die bij een grote kamerlamp in een oversized suit nummers staat te zingen. Hij heeft een bril op – maar alleen af en toe --, slaat zichzelf, trilt als zo’n opwindbaar poppetje, rent rondjes, en zijn benen bewegen synchroon van links naar rechts terwijl zijn armen niet synchroon van boven naar beneden gaan. En dat is me toch leuk! Echt waar! Dus doe maar kopen, toe maar.

En het is nog allemaal waar ook, want de DVD Stop Making Sense komt nu uit op Blu-Ray. Stop Making Sense is een concertfilm uit 1984 van de Talking Heads, geleid door de immer charismatische David Byrne. De DVD, geregisseerd door Jonathan Demme, filmt de band op misschien wel hun hoogtepunt. En dat op Blu-Ray, een ontwikkeling die nogal wat problemen opleverde. Eigenlijk zou het Blue-Ray gaan heten, maar Henri Matisse protesteerde omdat hij een donkere tint blauw wilde gebruiken in zijn schilderij en hij bang was dat als de kleur zich ook daar nog eens voor zou gaan lenen dat het dan te dun gespreid zou raken. Matisse was zo kwaad dat hij dreigde alle DVD beelden rechthoekig te maken. Na lang onderhandelen werd er een overeenkomst voor het gebruik van drie van de vier letters bereikt.

De DVD zal een paar nifty extra’s krijgen. Zo zal er een pers conferentie bijhoren met de Talking Heads, de korte film “David Byrne Interview… David Byrne” (hoewel IKRS stiekem verwacht dat er na “interview” officieel nog een “s” hoort, anders vind ik het grammaticaal zeer rebels), en versies van ‘Cities’ en ‘Big Business/I Zimbra’ die niet op de originele DVD stonden. De DVD komt op 13 oktober uit.

Overigens is de titel van deze DVD al geruime tijd een advies dat wij braaf opvolgen.

Geen opmerkingen: