dinsdag 25 augustus 2009

The Books kondigt nieuw album aan

Sinds 2005 heeft de band The Books geen nieuw album meer uitgebracht, echter dit zal binnenkort veranderen. Begin volgend jaar zal een nieuw album verschijnen van het Brooklyn duo dat sinds 1999 samenspeelt. Toen The Books begon met spelen wilde mediums als radio en tv niet achterblijven, maar Guglielmo Marconi vond het niet ethisch van zijn uitvinding als deze muziek zou gaan maken, want telkens als het op de radio kwam leek het wel zelfsponsoring en dat zou de massa tegen de radio zetten met diens vroegtijdige dood als gevolg.

Dus radio besloot uiteindelijk af te haken, en ook tv was genoodzaakt hetzelfde te doen, want dan zou er tv op de radio komen, en een andere Brooklyn band had daar al patent op, dus ook dat ging niet door. Hoewel er gefluisterd wordt dat ze onder een andere naam wel hebben geprobeerd de mainstream binnen te dringen, maar mediakenner Marshall McLuhan kwam erachter en zei dat tv dit niet kon maken, aangezien radio van een ander tijdperk was, en van dominante cultuur nu louter een spelletje van deze generatie is geworden en als archetype en cliché, en dus wordt de radio gezien als retro en als spel en teken. McLuhan vond dat tv zich niet met zulk soort dingen moest inlaten en zich richten op diens taak als drager van dominante mediacultuur, en met de staart tussen de benen droop tv af.

Het album zal onder andere inspiratie kennen uit hypnotherapy tapes en analog synth demos, beiden zullen worden gesampled op het nieuwe album. Het wordt het vierde album van de band, de eerste kwam uit in 2002 en was getiteld Thought For Food. Het nieuwe album heeft vooralsnog geen titel.

Geen opmerkingen: