vrijdag 10 juli 2009

Deerhunter’s Bradford Cox komt met tweede Atlas Sound album

De zeer dunne frontman van de band Deerhunter, Bradford Cox, komt met een tweede solo album. Dit zal gebeuren onder de naam Atlas Sound, en de naam van het album zal Logos zijn. Aanzienlijk korter dan de naam van het album wat het opvolgt, want dat is Let The Blind Lead Those Who Can See But Cannot Feel. Hoe is dat voor artsy fartsy titel van het decennia, huh? Op het nieuwe album werkt Cox onder andere samen met Panda Bear van Animal Collective en met Laetitia van Stereolab. Het album komt op 20 oktober uit op het label Kranky.

In tegenstelling tot het eerste Atlas Sound album is dit geen zolderkamer project van Cox. Dit album is over heel de wereld opgenomen met contributies van enkele andere muzikanten. Veel van de tracks op het album zijn first takes, enkele waarvan Cox niet eens meer herinnert dat ze zijn opgenomen. Nu is alleen nog het punt welke van de tracks, en dan kunnen de lawsuits beginnen. Want als hij niet weet dat hij het heeft opgenomen, dan kan hij het net zo goed gejat hebben, no? Dus iedereen kan beginnen met goede verhalen verzinnen.

Zo’n dispuut vochten Bill Cosby en Jerry Seinfeld een keer uit. Carl Jung werd erbij gehaald en die ging aan het bureau zitten om het geval te analyseren. Toen hij klaar was met analyseren keek hij op en vond hij zichzelf met bureau op het midden van een snelweg terwijl hij gemoedelijk werd uitgelachen door Seinfeld en Cosby die ieder een kalkoenpoot aan het eten waren. Seinfeld vond de poot niet genoeg en opperde naar een restaurant te gaan, maar hij had niet genoeg geld bij dus moest iedereen zelf betalen. Cosby vond dit een goed idee, de kinderen van Cosby niet omdat zij thuis wilden eten omdat dat gratis was. Cosby, op zijn heerlijk patriarchale manier fluisterde ze toe dat het thuis gratis was omdat hij ervoor betaalde, en hij ging met Seinfeld mee. Seinfeld raakte echter geïrriteerd toen Cosby een half uur lang wilde wachtten op een tafel in een Chinees restaurant. Het was het begin van een nieuwe aanklachtsaga, maar dit keer weigerde Jung te komen aangezien het enige wat hij nog deed in zijn leven was Frogger spelen.

Geen opmerkingen: