dinsdag 14 juli 2009

Nieuw compilatiealbum met The National, Thom Yorke, en Michael Stipe

Het is een goed jaar voor compilatiealbums, een iets minder goed jaar voor Mark Mulcahy’s vrouw Melissa, die stierf dit jaar. En voor haar, en ter support van Mark Mulcahy, is dit compilatiealbum gemaakt, dat uit zal gaan komen in september. Mulcahy is de voormalig frontman van de band Miracle Religion, die in de jaren 80 en begin jaren 90 muziek maakte. Na een dispuut met het label stopte de band ermee. Mulcahy speelt nu nog solo, en heeft in zijn carrière bijvoorbeeld geopend voor artiesten als Jeff Buckley en Oasis.

Dit album zal onder andere werken kennen van The National, Thom Yorke, Michael Stipe, Dinosaur Jr., Frank Black, Mercury Rev, en Ben Kweller. Alle tracks zijn speciaal gemaakt voor dit album, waarvan de opbrengsten zullen gaan naar Mulcahy om zijn muziekcarrière in stand te houden terwijl hij zijn tweeling van drie jaar opvoedt. Als ze nog een puppy hadden gehad was ik persoonlijk nog een kalender voor ze gaan maken. Frank Black’s track lijkt aan de naam af te lezen een hommage aan het Devo nummer ‘Homo Jocko’. De track van The National is de tweede, die van Stipe is als derde en die heet ‘Everything’s Coming Undone’, wat veel gelijkenis vertoond met de zin “Another thing’s coming undone” van het recente nummer van The National ‘The Runaway’. Wij nemen aan dat het nummer niet hierdoor is geïnspireerd.

Misschien wel, echter, door de befaamde kreet “Every single thing is coming undone in this place”, gesproken door een desperate Machiavelli toen hij werd aangeklaagd door de Chinese staat omdat de titel van zijn boek, The Art of War, wel erg veel leek op de titel van een boek van Sun Tzu, namelijk The Art of War. China wilde voorkomen dat men dacht dat dit boek geschreven zou zijn door een Chinees, want het maakt gebruik van een techniek bekend geworden via Socrates, en China heeft al moeite genoeg zonder nog eens in verband te worden gebracht met een filosoof die ter dood werd veroordeeld voor het corrumperen van de jeugd. Daarbij vonden ze het ook een kutboek en wilde ook voor kwalitatieve redenen niet met het boek geassocieerd worden. Toen riep Machiavelli dus die woorden, want hij dacht dat zijn carrière ten einde was, maar gelukkig liep het allemaal met een sisser af en na een stop van enkele jaren kon zijn werk gewoon weer geprint worden. Het enige wat enigszins jammer is, is dat dit pas was nadat hij stierf, hoewel zijn geest het verdiende geld heeft kunnen inzetten toen de Dood zelf blufte en zei dat hij drie vrouwen had en twee boeren. Toen de dekens werden opgetild bleek dit niet waar te zijn, hoewel de Dood nog altijd volhoudt dat hij dit echt dacht en simpelweg verkeerd had geteld.


CD tracklisting:
01 Thom Yorke "All for the Best"

02 The National "Ashamed of the Story I Told"
03 Michael Stipe "Everything's Coming Undone"
04 David Berkeley "Love's the Only Thing That Shuts Me Up"
05 Dinosaur Jr. "The Backyard"
06 Chris Harford and The Band Of Changes "Micon the Icon"
07 Frank Black "Bill Jocko"
08 Vic Chesnutt "Little Man"
09 Unbelievable Truth "Ciao My Shining Star"
10 Butterflies of Love "I Have Patience"
11 Chris Collingwood of Fountains of Wayne "Cookie Jar"
12 Frank Turner "The Quiet One"
13 Rocket From the Tombs "In Pursuit of Your Happiness"
14 Ben Kweller "Wake Up Whispering"
15 Josh Rouse "I Woke Up in the Mayflower"
16 Autumn Defense "Paradise"
17 Hayden "Happy Birthday Yesterday"
18 Juliana Hatfield "We're Not in Charleston Anymore"
19 Mercury Rev "Sailors and Animals"
20 Elvis Perkins "She Watches Over Me"
21 Sean Watkins "A World Away From This One"

Geen opmerkingen: