dinsdag 21 juli 2009

Late of the Pier neemt rustpauze, stort zich op label

De band Late of the Pier, vorig jaar rond deze tijd nog een grote publiekstrekker op de Affaire, zal een tijdje niet meer optreden. In deze rustperiode zullen de jongemannen gaan kijken en sleutelen aan de sound om het grootser en beter te maken, zo zegt de band. Tevens zullen ze zich in die tijd storten op hun label, Zarcorp Inc. Via dit label zal de band zijn eigen materiaal gaan uitbrengen alsmede albums/artiesten “we're involved with, love, wish we'd made or simply just honest music we feel deserves to be encased in time.” Ze hameren erop dat dit vanuit hun eigen slaapkamer zal gebeuren, compleet DIY.

Dit lijkt een goed idee, en dat vond ook Boris Gerstotj, die in de Sovjet Unie op zijn kamertje een rebelse krant runde via een eigen A3 kopieermachinetje. Het nadeel als je dit in je slaapkamer doet is dat je er immer bent, dus als de geheime politie aan de deur klopt en je bent toevallig je paprika’s in je kleine koelkastje aan het zetten, dan ben je aanwezig. Boris raakte in paniek, maar had nog de tegenwoordigheid van geest om het bewijs proberen weg te halen. De kopieermachine, met in de lade totaal niet het volgende issue met nou juist het nieuwe manifest oproepend tot revolutie, moest dus het huis uit, maar dit kon alleen via het raam op het iets lagere, platte dak van het huis naast hem. Vanaf dat dak probeerde hij de kopieermachine uit zijn kamer te trekken, wat lukte (hoezee!) en prompt op hem viel. Gelukkig was de kopieermachine zwaarder dan hij eruit zag, en liet louter één van de twaalf ribben heel. Ivan Serov en zijn mannen kwamen toen net binnen, en omdat er te weinig mannen in Siberië waren wilden ze Boris nog wel helpen. Serov, echter, staat bekend om zijn glibberige vingers (schaken eindigt altijd in een drama want als hij een pion optilt laat hij deze op het bord vallen, waardoor de rest van de stukken over het bord vliegen. In een curieuze manier van timing gebeurt dit voornamelijk een zet voor schaakmat), en liet hij de kopieermachine uit zijn handen glippen juist toen deze zweefde boven dat ene paar ribben wat nog niet was geknakt.


De eerste singles die via het Zarcorp label uit zullen worden gebracht komen van de bands Slagmalsklubben en Pink Stallone. Er zullen 500 vinylexemplaren uitkomen, en deze zullen niet digitaal worden verkocht. Late of the Pier hoopt elke maand wat nieuws te hebben.

Geen opmerkingen: