woensdag 8 juli 2009

Nieuwe namen Lowlands

Lowlands dacht ons te verblijden tijdens deze dag met rotweer door “het namen te laten regenen” (oh dit gaan we lang volhouden). Als donderslag bij heldere hemel kwam dit echter niet, want gister was al bekend dat ze met namen zouden komen. Van een namenregen is niet echt sprake, het is eerder dat het miezert, ook omdat er enkele al bekend waren, en ook echt grote hagelstenen zitten er niet bij. Het lijkt wel of de grote namen ingesneeuwd zitten, maar we hopen dat Lowlands ze alleen maar nog even ingevroren houdt voor later en dat we dat dan als een verfrissende regenbui zullen verwelkomen.

Wij doen in ieder geval onze oude regendans geleerd van Jutsiuwi. Na jarenlang rondzwerven kwam Jutsiwi aan bij een zingende cactus, die verhaalde over hoe er eerder drie “amigos” al langs waren geweest. Dit baarde Jutswi zorgen, vooral omdat Jutsw snel klinkers aan het verliezen was en bang was dat hij een illegaal woord zou vormen op het scrabblebord, een spel wat hij per post aan het spelen was met één van die amigos. Uiteindelijk kreeg hij alle klinkers terug en bleek, net als de aankondiging van deze namen, het geheel een storm in een glas water te zijn. Overigens is de regendans nog weinig succesvol gebleken, waarschijnlijk vooral omdat Japan geen sterke regendans traditie heeft.

De Lowlands namen zijn, in volgorde van meest regenbestendig: Jessica Lea Mayfield, Jenny Lewis, Chase & Status, Nueva Cambia!, DJ’s Tommi & Pizdabolkin, DJ’s Chaos & Radar, Kitty Daisy and Lewis, Nuno dos Santos, Stijn, Little Boots, Crystal Antlers, Soulsavers, Boemklatsch, en Kees van Hondt. En may lightning strike als ik ook maar één van deze bands zie, hoewel bij voorkeur niet in de buurt van mij of in een puppy.

Geen opmerkingen: