vrijdag 15 mei 2009

Black Meteoric Star komt met EP via het DFA label

Het één mans project van Gavin Russom brengt op 6 juni zijn debuut EP uit. Dit project heet Black Meteoric Star, en de EP zal worden uitgebracht op het DFA label van James Murphy en Timothy Goldsworthy. Op dit label staan onder andere ook LCD Soundsystem, Hercules and Love Affair, en The Juan MacLean. Die laatste werd door IKRS afgelopen week nog gerecenseerd.

Black Meteoric Star ziet Russom in zijn eentje minimalistische dansmuziek maken, beïnvloed door de acid house en de Chicago underground scene van de jaren 80. Ook is Russom pas verhuist naar Berlijn, een inspiratiebron van alles electro en techno. De muziek is voornamelijk opgenomen in één take, en Russom zegt dat hij hier voor het eerst de compositietechnieken en instrumenten die hij voorheen gebruikte voor meer “serieuze” muziek toepast op dansbare muziek. Russom vindt het ook triestig dat de dansvloer aan het verdwijnen is.

Volgende zaterdag zal hij een optreden geven in het MOMA, oftewel het Museum of Modern Art in New York, oftewel dat wordt het meest arty feestje ooit. In Londen zijn ze gratis en een soort van oase met knappe mensen, in New York geven ze er feestjes en zijn ze op bepaalde uren gratis, en Nederland stimuleert de kunstvorming door, ehr, tja, alles is toch dicht nu, nietwaar? Dus echt uitmaken doet het momenteel toch niet.

Geen opmerkingen: