zondag 24 mei 2009

Jonsi van Sigur Ros komt met solo album

Jonsi is a busy man. Nadat de frontman van Sigur Ros eerder zich al flink in het zweet werkte met zijn vriendje Alex Somers, en ze ook nog eens een album zullen uitbrengen in juli, is de zanger van Sigur Ros nu ook al bezig in zijn eentje! Onverzadigbaar, maar als ik zijn features had dan zou ik dat ook zijn. Voor zijn soloalbum zal hij samenwerken met Peter Katis, die eerder al platen van The National en Interpol produceerde. Geen kleine jongen dus.

Het album zal ook composities kennen van Nico Muhly. De in 1981 geboren Muhly is klassiek geschoold, en werkte onder andere al met Antony and the Johnsons en Grizzly Bear. Tevens is hij bezig met een opera voor de Metropolitan Opera over een online vriendschap tussen twee jongens waarvan uiteindelijk de ene de andere vermoordt. Een mix tussen iets van Mozart en Hitchcock’s Strangers on a Train, hoe bizar. Peter Katis wist te vertellen dat het voornamelijk met de akoestische gitaar is gemaakt maar dat het ook een aantal groots opgezette orkest elementen zal bevatten.

De man zal ook nog eens met een remix van ‘Come Back’ van Depeche Mode komen. Dus als de mensen die komend weekend naar Pinkpop gaan dat nou op hun mp3-speler zetten horen ze toch nog een beetje Dave Gahan! Aw, die Jonsi toch, hij denkt ook aan iedereen. En even voor de duidelijkheid, vooralsnog gaat Depeche Mode op Pinkpop gewoon door.

Geen opmerkingen: