zaterdag 16 mei 2009

Dark Night of the Soul komt misschien toch niet uit

Weet u nog dat album tussen Danger Mouse en Sparklehorse en de zanger van The Strokes, The Flaming Lips, Iggy & the Stooges, en nog veel meer? Dat album dat uit zou komen met een fotoboek van David Lynch? Eh, not so much anymore, no.

Whoopsie.

Nou ja, niet zo zeer dat hij compleet niet meer uitkomt, want het fotoboek zal nog uitkomen, maar dan met een blanco CD-R met daarop de boodschap dat door “legal reasons” de CD-R geen muziek bevat, en om hem vooral te gebruiken zoals u wilt. Oftewel, download en zet vooral de muziek erop van Dark Night of the Soul, want officieel zal hij toch niet meer uitkomen. Dit komt door een dispuut tussen Danger Mouse en EMI. Danger Mouse kan niet het album uitbrengen zonder bang te zijn dat EMI hem aanklaagt. Dit leidt dus tot deze ludieke actie.


Het album kan je momenteel horen op de site van NPR, en het is al enige tijd te downloaden via de blogosphere. Het lijkt er dus op dat dit de enige mogelijkheid is om het te horen. De foto’s van David Lynch zullen ongetwijfeld de prijs alleen al waard zijn, en anders kan je er de blits mee maken tijdens het optreden van Black Meteoric Star in de MOMA. Want ach, het gaat er toch om dat je iets in kleine oplage van Lynch hebt om elitair mee te zwaaien. Hoewel niet in de lijn 6 bus, want die weten toch niet wie Lynch is, alleen als het in het woord lynching mob staat. Officiële afschaffing betekent niet altijd alles.

Geen opmerkingen: