maandag 25 mei 2009

Nieuwe tracks uit de week van 18 t/m 24 mei

De nummers van de week bestaan uit een willekeurige greep van nieuwe nummers die mijn oren hebben gevonden. Bijvoorbeeld nieuwe nummers live gespeeld, remixes, nieuwe singles, of willekeurige tracks van nieuwe of aankomende albums. Dit laatste wordt dan bepaald via de shuffle knop, dus compleet random. Is het representatief? Niet altijd, indicatief misschien al iets meer. Een snel, willekeurig kijkje in wat nieuw is of wat er aankomt. Via de hypem links kan je de nummers meteen beluisteren. Soms werkt de grote play knop echter niet, maar probeer dan de play knop rechtsonder. Die werkt als het goed is sowieso! De techniek staat voor niets!

Track van de week:
‘Time After Time’ van We Have Band feat. Yulia
Een band waar we al enige tijd van op de bandwagon zitten, en zeker na dat fantastische concert na de Bloc Party gig (en half uur We Have Band > laatste half uur Bloc Party). En de heren van de goede smaak Kitsuné zijn het met ons eens, want op de nieuwe compilatie staat dit nummer. Heerlijke percussie, koebel, en een ace bass zorgen voor dance floor mania. In welke taal de dame en heren dingen uitkramen weet niemand, maar als iets zo catchy is dan niemand die dat gaat ontrafelen. En ze zullen toch wel ergens op een Nederlands festival staan, deze zomer, toch? Als je op de link klikt, twee keer op “next track” klikken, want het is het derde nummer. Hypem heeft de Kitsuné compilatie er nog niet opstaan.
http://www.grandcrew.com/videos/96

‘Hard Times’ van Patrick Wolf (James Yuill remix)
De track van Wolf zelve is een zeer fijn nummer, en Yuill heeft ook enkele dingen al gemaakt die ons zeer kunnen bekoren. Deze remix is er daar niet één van. Het klinkt niet als een nummer in één flow, niet erg organisch, en de uithalen van Wolf passen niet echt bij de remix zelf. Daarbij klinkt het alsof het op fast forward wordt afgespeeld op sommige momenten, dus wat je daarmee moet weet ik ook niet. Niet het beste wat Yuill ooit heeft gedaan, en gelukkig maar, want anders zou zijn poging met olifanten de Alpen door te komen eerder stranden dan dat van de veldheer.
http://hypem.com/track/821008/Patrick+Wolf+-+Hard+Times+James+Yuill+Remix

‘Lisztomania’ van Phoenix (Holy Ghost! remix)
In Brooklyn is het disco fever. The Golden Filter heeft al de nodige disco remixes gemaakt, en Holy Ghost! speelde samen met Jacques Renault een heerlijke disco set eerder dit jaar, die vervolgens ook op het internet is verschenen. Phoenix lijkt de ideale blueprint te zijn voor remixes, want er zijn al mensen van kleiner dan 1.60 gerapporteerd die erin verdronken zijn. De kids van Holy Ghost! gooien er wat extra synths bij op een disco beat om er een catchy remix van te maken die het op de dansvloer niet al te slecht zou moeten doen. Met zoveel remixes van hetzelfde nummer moet je natuurlijk wel iets goeds maken, en Holy Ghost! doet dat dan gelukkig ook.
http://hypem.com/track/828045/Phoenix+-+Lisztomania+Holy+Ghost+Love+Paris+Remix

‘You Go On Ahead (Trumpet Trumpet II)’ van Sunset Rubdown
Canada moet een erg saai land zijn, wat volgens mij doen ze er niets anders dan emigreren en muziek maken. Dat is zeker zo in het geval van Spencer Krug (Wolf Parade, Swan Lake), maar bizar genoeg lijken de bands niet echt op elkaar, which is a good thing. Drums zijn in het begin zeer aanwezig, en de rest van de instrumenten worden er mooi ingeweven voor een mooi web. De delivery van Krug is zeer eigen, hij heeft een manier van zingen en een manier van een zin uitspreken dat onmiskenbaar hem is. De tekst is zeer “wordy”, zeer veel woorden. Maar dit komt niet te overweldigend over vanwege de herhaling aan het begin van zinnen, zoals meerdere zinnen achter elkaar die beginnen met “And I’d like to think…” of “See the…”. Een trucje zo oud als Metusalem (denk aan “I have a dream…”), maar het zorgt dat je veel kan zeggen zonder dat iedereen stopt met luisteren.
http://hypem.com/track/826985/

‘I Love You’ van Esser (Prince Paul remix)
Zeer subtiele remix door Prince Paul van Esser’s track ‘I Love You’. Dat nummer staat op het recent uitgekomen album Braveface van de Brit. De remix vloeit zeer sterk, en het lijkt alsof het gewoon een origineel nummer is, en niet een remix. Daarentegen, eigenlijk moest ik meerdere keren checken dat het daadwerkelijk een remix betrof, en niet dat de link gewoon slecht was. Dus als je het zo bekijkt kan je ook weer afvragen of de remix daadwerkelijk wat toevoegt en het ook echt vernieuwend is. Niet helemaal, maar voor een potje “zoek de verschillen” is het uitermate geschikt, en toen ik dit voorstelde aan Ezra Pound moesten we beide lachen en sloeg Pound me op de neus. Misschien te subtiel, en too close in relatie tot de originele track.
http://www.thefader.com/articles/2009/5/21/exclusive-freeload-esser-i-love-you-prince-paul-rmx

‘Animal’ van Miike Snow
Zomerse electro van Miike Snow, die onlangs met zijn debuutalbum kwam. Zeer catchy, vandaar ook de 863 remixes die ervan gemaakt zijn ondertussen. Snow zelf kan er ook wat van, onlangs komend met remixes of reinterpretations van Peter, Bjorn & John en Vampire Weekend. Erg vrolijk makende stuff, waarin zowel het instrumentengedeelte als de gezongen refreintjes het zeer moeilijk maken om stil te zitten. Dus een mooie soundtrack voor komende week, behalve voor de dinsdag, want naast dat het dan gaat regenen is het een dinsdag, sowieso een hatelijke affaire! Als de wereld vergaat zal het op een dinsdag gebeuren, mark my words, en breng een handdoek.
http://hypem.com/track/827088/

Geen opmerkingen: