dinsdag 19 mei 2009

Jarvis in stop-motion animatiefilm van Wes Anderson

Het probleem met godheden is natuurlijk dat ze omnipresent zijn. Dat, en ze kunnen opduiken waar ze maar willen, vooral op zondagen, want als elke gelovige in de kerk zit (en wie gelovig is weet een godheid natuurlijk) is dat hét moment om op dieventocht te gaan. En zo steelt Jarvis rustig leuke bijbaantjes erop los. De man was in een gallerij in Parijs te vinden, als editor van de muzieksectie van The Guardian, en nu zal hij ook nog eens in een stop-motion film te horen zijn van Wes Anderson, het jonkie dat met Rushmore en The Royal Tenenbaums in eigen stijl zijn plaatsje bij de vermaarde regisseurs vond.

De film zal Fantastic Mr. Fox heten, naar het boek van Roald Dahl, en met als hoofdstemmen Clooney en Streep, zo ongeveer Mr. en Mrs. Hollywood. In mijn ogen misschien op het moment de twee mensen in de filmwereld die ik het hoogst aansla. Clooney heeft natuurlijk dat pretty boy imago van zich af moeten slaan, maar des te mooier vind ik het dat hij films als Good Night and Good Luck en Michael Clayton weet te maken, want dat zijn projecten die hij niet echt hoeft te doen zeg maar. Uiteraard is het meubilair van Anderson ook weer aanwezig met Owen Wilson, Bill Murray, Jason Schwartzman, Anjelica Huston, en de zondagse eettafel die dus de andere dagen op de set aanwezig kon zijn, mits er geen feestdag meetellende als zondag was, die de cast normaal al vrij kreeg, maar de tafel is Joods, dus andere dagen, en er mocht alleen koosjer vlees op de tafel.

Anyway, Jarvis, right, de man speelt Petey, een mandoline spelende pop. Hij draagt ook een nummer bij, en hij zou ook het voorwoord doen aan de start van de film, maar dat is eruit geknipt. "I did a narration bit at the start of '... Mr Fox', too, but they showed that to test audiences in the US and they were very bamboozled.” Het laatste woord verklaart misschien al het nodige… Overigens is hij ook nog de zaterdag headliner van de John Peel tent op Glastonbury. De man is dus echt overal, voor je het weet staat hij straks nog in Paradiso ook!

Geen opmerkingen: