vrijdag 29 mei 2009

Nieuw Doornroosje komt er in 2013

Het poppodium Doornroosje zal in 2013 op een andere locatie herrijzen. De huidige locatie, erg lijkend op een kraakpand waar ooit Trotski in heeft gewoond, zal gesloten worden. De plannen voor een nieuw Doornroosje stonden al een tijdje, maar de financiering kon men telkens niet rond krijgen. Nu heeft de gemeente besloten een handje te helpen. Een vrij vol handje, want de gemeente zal naar verluid 18 miljoen euro bijleggen. Dit zal inclusief vier zilveren tulpen zijn en een bosje rozen.

Het nieuwe pand zal ook sociale woningbouw herbergen, alsmede studentenwoningen. Doornroosje zelf heeft 1.3 miljoen moeten bezuinigen op de plannen. Het nieuwe Doornroosje zal dicht bij het station komen te liggen, ideaal voor mensen die van buiten de stad komen. De huidige locatie is ongeveer twintig minuutjes lopen van het centrale station, en ongeveer tien minuten vanaf Station Heyendaal.

Nu loopt Doornroosje nog op volle touren. Zo zal volgende week The Maccabees er spelen, en na de Valkhof Affaire staat al een hele reeks Nederlandse bands geboekt, waarom weet niemand. In de laatste twaalf maanden wist Doornroosje bij vlagen uitermate sterk te programmeren. Zo kwamen Maximo Park, The Rakes, Tapes ’n Tapes, en recentelijk nog Holy Fuck in het kleine zaaltje in het kleine stadje in het kleine straatje grenzend aan mijn kleine huisje. Het zal interessant zijn om te zien wat voor bands het grotere Doornroosje aan zal trekken als deze over ongeveer vijf jaar klaar zal zijn.

Geen opmerkingen: