donderdag 21 mei 2009

Discovery komt met debuut LP

De band Discovery zal met een debuutalbum komen, en in een verrassende wending zal deze dezelfde naam krijgen als de band zelve. Hoe is het toch mogelijk, de creativiteit van sommige artiesten kent geen grenzen! En geen tolwegen, dus kunnen ze maar door en door en doorgaan. Discovery is namelijk weer een side project, ditmaal van Rostam Batmanglij (keyboardist van Vampire Weekend) en Wes Miles (zanger Ra Ra Riot). Die twee kennen elkaar al een tijdje en de plannen stonden ook al lang, maar door de drukte bij hun bands kwam het er even niet van.

Nu, echter, is het debuut dus aanstaande, aangezien het album op 7 juli via XL zal worden uitgebracht. Uiteraard is geen album meer compleet zonder guest performances (de laatste keer dat er een album werd gemaakt zonder guest performances was in 1973 toen de samenwerking tussen The Beatles en ELO niet door ging omdat die laatste claimde Mickey Mantle persoonlijk gekend te hebben), en dus ook hier zijn ze weer van de partij. De schok van verrassing was voelbaar voor niemand bij de bekendmaking van gast vocalen van Ezra Koenig, en ook Angel Deradoorian (genoemd naar het automerk waar Marty McFly niet in reed en die vervolgens ook bankroet ging) van The Dirty Projectors werkte mee. Blijkbaar zullen op het album ook een cover van de Jackson 5 en een space-pop remix van Ra Ra Riot’s ‘Can You Tell’ staan, en dat is dan weer best grappig.

Tracklist:
01 Orange Shirt02 Osaka Loop Line03 Can You Discover?04 I Wanna Be Your Boyfriend [ft. Angel Deradoorian]05 So Insane06 Swing Tree07 Carby [ft. Ezra Koenig]08 I Want You Back09 It's Not My Fault (It's My Fault)10 Slang Tang

Geen opmerkingen: