zaterdag 30 mei 2009

Dingen die opvielen in de week van 23 t/m 29 mei

Een random greep uit het (muziek) nieuws van een random week. Nou ja, niet zo random, want we pakken altijd de week die net geweest is. Ons geheugen, namelijk, reikt niet zo ver. En het nieuws van de week kunnen we nog net onthouden, hoewel het stiekem vaak ook ontaardt in het nieuws van de afgelopen drie dagen, maar dat is in principe ook de week die net geweest is. En vaak is hetgeen wat in de afgelopen drie dagen gebeurd is ook veel interessanter dan hetgeen wat aan het begin van de week gebeurd is, heeft te maken met de stand van de maan ten opzichte van Napels.

Steil, steiler, steilst (of wat Kasabian gemeen heeft met de Vesuvius beklimming in de Giro): dat nieuwe haar van Tom Meighan!

Nineteen years hard labour seems… fair enough: Phil Spector krijgt negentien jaar cel.

Still ill (of wat Depeche Mode en Morrissey fans gemeen hebben): Depeche Mode niet op Pinkpop, en nu komt ook het Watt optreden van Morrissey in gevaar met de tweede ziektereeks van Morrissey. Ach, zolang Jarvis maar komt, de rest van de wereld mag zinken en herrijzen als een bol wol wat mij betreft, je moet natuurlijk wel je prioriteiten stellen.

Dilemma van de week: Mooi weer of Depeche Mode. Pinkpop gangers hebben gesproken!

In all seriousness, lucky bastards, hoe goed weer is het dit weekend! Wow, beste drie dagen achter elkaar in dertig jaar, en dat op het Pinkpop weekend, dat zal de sfeer goed doen. Jammer dat 80% van de line-up zuigt, net als Golden Silvers wat nu speelt op Jools op mijn tv, jeetje…

Wat als je een band van twee hebt en je mag elkaar niet? Yikes. Bier over andere mensen heen gooien is natuurlijk altijd een probleem (serieus, stop daarmee! Zie ik eruit als een afwasbak?), zeker als de drummer het bij de zanger doet, de drummer van het podium loopt, en de zanger door wil en unplugged wordt door de roadies van het festival.

Oftewel, welkom bij een optreden van Wavves. Het optreden na die hierboven geschetst is ook maar gelijk afgelast, shocking…

2 opmerkingen:

Unknown zei

noooooo mozzzzzzzzzzz noooooo :'(

Stef zei

He, nou, als het goed is komt hij nog gewoon. XD Maar hij heeft dit weekend twee optredens afgezegd geloof ik, maar goed, een week om te herstellen, en even aannemend dat hij geen tumor heeft zoals Gahan moet dat toch lukken? :)